Galerija za zvok, bioakustiko in umetnost / Gallery for sound, bioacustics and art

Anne Cecilie Lie: Zvočni sprehodi v antropocenu

predavanje in pogovor v okviru walk · listen · café
torek, 7. 9. 2021 ob 20ih
on-line (walklistencreate.org)
festival Sound Walk City · prelude
v organizaciji walk · listen · create in zavoda Cona
obvezna prijava preko te povezave

Zvočna umetnica Anne Cecilie Lie vabi na razpravo o zvočnih sprehodih v antropocenu.

walk · listen · café so dvotedenska srečanja preko spleta, namenjena ustvarjalcem na področjih hoje in zvočne umetnosti. Srečanja gosti  platforma walk · listen · create. Dogodek običajno traja med eno in dvema urama, začne se z uvodnim nagovorom strokovnjaka o izbrani temi, nadaljuje pa z odprto diskusijo. Tokratni pogovor bo moderiral Geert Vermeire.

Zvočna umetnica Anne Cecilie Lie vabi na razpravo o zvočni hoji v antropocenu. Zastavlja si vprašanja o globalni tehnologiji in ekologiji, kako slednji vplivata na umetniške prakse pri delu z lokativnimi tehnologijami in pametnimi telefoni. Zanima jo pomen drugih/nečloveških pogledov in občutkov ter izogibanje prevelikemu estetiziranju »umirjene narave« v nasprotju s kaotično/temno/sivo naravo ekologije, del katere smo tako ljudje, kot druga živa bitja.

Umetnica bo z moderatorjem spregovorila tudi svoji 8-kanalni zvočni kompoziciji (dis)solutions II, ki je nastala za galerijo Steklenik.

Anne Cecilie Lie je umetnica in scenografka, ki deluje v Oslu na Norveškem.  Ukvarja se z zvokom, kiparstvom, bio-umetnostjo, instalacijami, videom, besedilom. Pogosto snuje projekte v sodelovanju z drugimi umetniki iz izbranega ustvarjalnega področja ter na podlagi znanstvenih raziskav, v sodelovanju z različnimi izobraževalnimi ustanovami in lokalnimi skupnostmi. Leta 2019 je bila prvonagrajenka festivala Sound Walk September.

Kolofon
Predavateljica: Anne Cecilie Lie
Moderator pogovora: Geert Vermeire
Organizacija: Irena Pivka, Katarina Radaljac
Fotografija: Claudia Lucacel
Produkcija: walk · listen · create
v sodelovanju z: Cona, zavod za procesiranje sodobne umetnosti
v okviru fesitvala: Sound Walk City · prelude

Pobudnik Sound Walk City · prelude je platforma walk · listen · create v sodelovanju z zavodom Cona. Producent festivala v Ljubljani je zavod Cona, galerija Steklenik.

@