Galerija za zvok, bioakustiko in umetnost / Gallery for sound, bioacustics and art

AnimotMUZIK I – Gašper Livk, kontrabas

Torek, 28. maja 2019 ob 19.00

Improvizacija in interakcija na osemkanalno skladbo INSECTA Cantata skladatelja Braneta Zormana v okviru zvočne razstave AnimotMUZIK I čezvrstni glasbeni cikel

Zoomuzikološki cikel je zvočno raziskovanje, ki sodelujoče umetnike in umetnice spodbuja k interakciji ter ustvarjanju z nečloveškimi živalmi. V posameznem sklopukoncertnih večerov bo več različnih glasbenikov improviziralo na isto skladbo, ustvarjeno iz zvokov in glasbe nečloveških živali.

Kontrabasist Gašper Livk je študent zadnjega letnika magistrskega programa na Akademiji za glasbo. Ukvarja se s sodobnimi performativnimi praksami. Aktivno je vpet v sodobno glasbeno sceno ljubljanske akademije in izven nje, nastopa pa tako doma kot v tujini. Je asistent umetniškega vodje Dreja Hočevarja pri ciklu Re_humanizacija in izvršni producent Studia 8. Leta 2017 in 2018 je igral na Darmdtadt Ferienkurs Open Space, festivalu Klangspuren Schwaz, Borderless Dissonance, Ljubljana Jazz festivalu, Improcon in Jazzinty ter drugih ciklih po Ljubljani. Njegova dela za ansambel vključujejo Celoto (2016) in Kurirano nenotirano ABLB’L’A” (2018).

@