Galerija za zvok, bioakustiko in umetnost / Gallery for sound, bioacustics and art

AnimotMUZIK I – Vida Vatovec, saksofon

torek, 14. maj, 2019 ob 20.00

improvizacija na osemkanalno skladbo INSECTA Cantata skladatelja Braneta Zormana v okviru zvočne razstave AnimotMUZIK I čezvrstni glasbeni cikel

Zoomuzikološki cikel je zvočno raziskovanje, ki sodelujoče umetnike in umetnice spodbuja k interakciji ter ustvarjanju z nečloveškimi živalmi. V  sklopu koncertnih večerov bo več različnih glasbenikov improviziralo na isto skladbo, ustvarjeno iz zvokov in glasbe nečloveških živali.

Saksofonistka Vida Vatovec trenutno obiskuje 3. letnik Akademije za glasbo v Ljubljani. Tekom svojega šolanja je na regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih posegala po visokih rezultatih, prav tako je za njo kar nekaj sodelovanj z različnimi zasedbami – plesnim oddelkom KGBL, komornim zborom Ave, Pihalnim orkestrom slovenske vojske ter simfoničnim orkestrom SNG Opera in balet Ljubljana. Sodeluje tudi v različnih komornih skupinah ter se redno izobražuje pri uveljavljenih profesorjih in glasbenikih doma in v tujini. Sodeluje z mladimi slovenskimi skladatelji, poseben izziv pa ji predstavlja improvizirana glasba.

@