Galerija za zvok, bioakustiko in umetnost / Gallery for sound, bioacustics and art

Tim Shaw: Ambulation

Zvočni sprehod, 60 min
Petek, 29. september, ob 17.00, Cukrarna
Petek, 29. september, ob ob 20.00, Valvasorjev park

Obvezna prijava

Foto: François Gendre.

Ambulation je zvočni sprehod, ki uporablja zvočne tehnike za zajemanje raznolikih zvokov iz neposrednega okolja. Tim Shaw s tehnikami terenskega snemanja med hojo snema zvoke in elektromagnetno valovanje. Zajete zvoke ponavlja, obdela in meša s prenosno opremo lastne izdelave. Tako ustvarja interaktivno improvizacijo, ki prepleta posnete in ‘tekoče’ zvoke. Sledijo mu udeleženci sprehoda, ki nosijo brezžične slušalke in doživljajo nenavadni zvočni sprehod v živo.

Vsak sprehod je drugačen, ker je njegova izvedba uglašena s prostorom in časom vsake posamezne lokacije. Zvočne tehnike in uporabljeni sistemi obdelave zvoka so vsakič posebej prilagojeni značilnostim in posebnostim lokalnega okolja. Kar pomeni, da se projekt nikoli ne konča, ampak z vsakim novim povabilom na sprehod še naprej razvija.

Zvočni sprehod Ambulation je bil doslej izveden na 34 različnih festivalih in dogodkih po vsem svetu.

Tim Shaw je umetnik, ki se ukvarja z zvokom, svetlobo in komunikacijskimi mediji. Preko medijev performansa, instalacije in zvočnega sprehoda raziskuje zmožnosti gradnje in raziskovanja okolja z uporabo različnih tehnik in tehnologij. Pri delu s terenskimi posnetki, elektroniko, sintezo, zvočnimi objekti, lastno izdelano strojno opremo in DIY programsko opremo, njegova praksa ustvarjalno uporablja komunikacijske tehnologije z namenom raziskati, kako te naprave spreminjajo naš način doživljanja sveta.

@