Galerija za zvok, bioakustiko in umetnost / Gallery for sound, bioacustics and art

Sound Walk City · prelude

festival zvočnih sprehodov, performansov in zvočnih del
7. 9.-13. 10. 2021
Ljubljana, Kranj, Cerknica, program Ars, on-line

Pobudnik Sound Walk City · prelude je platforma walk · listen · create v sodelovanju z zavodom Cona. Producent festivala v Ljubljani je zavod Cona, galerija Steklenik.

Sodelujoče_i na lokacijah: Babak Fakhamzadeh, Anne Cecille Lie, Irena Pivka, Anja Podreka, Katarina Radaljac, Robertina Šebjanič, Jasmina Založnik, Brane Zorman. Gostje_i na FM: Stefaan van Biesen, Martin Eccles, Alexander Johannes Heil, Laura Mitcheson, Carina Pesch, Andrew Stuck, Geert Vermeire.

Program in opis dogodkov najdete na tej povezavi.

Sound Walk City · prelude je festival zvočnih sprehodov, performansov in zvočnih del, ki tematizirajo akustično ekologijo preko hoje kot umetniške prakse. Izvaja se na fizičnih lokacijah ter preko spletnih in hibridnih okolij. Festival vsebinsko dopolnjuje vzporedni festival Sound Walk September, ki je del platforme walk · listen · create. Verzija prelude označuje edicijo, ki se pilotno odvija v Ljubljani in širši regiji v sodelovanju z lokalnimi partnerji. V tej ediciji bomo pobudniki poskušali začrtati okvire in razvoj festivala. Festival se bo predvidoma odvijal vsako leto v izbranem mestu ali lokaciji po svetu.

Kolofon:
Organizacija: Irena Pivka, Katarina Radaljac, Andrew Stuck, Geert Vermeire, Babak Fakhamzadeh
Kuriranje: Irena Pivka, Brane Zorman
Prevod in lektura: Melita Silič
naslovna fotografija: Sunčan Stone
ilustracija: Jovana Djukić
Odnosi z javnostmi: Katarina Radaljac
Produkcija: Cona, zavod za procesiranje sodobne umetnosti, 2021

Patnerji:
             

            

Financira:
                

@