Galerija za zvok, bioakustiko in umetnost / Gallery for sound, bioacustics and art

Projekt Ptich: Zelena tura s kolesom

zelena tura s kolesom
ponedeljek, 11. 10. 2021, 15.00
zbirno mesto: park za Filozofsko fakulteto
festival Sound Walk City · prelude
produkcija zavoda Urbana Vrana
v okviru projekta Akustično skupno
obvezna prijava: info@cona.si

Na tej turi boste spoznali Ljubljano z ekološke perspektive. Predstavljenih bo več prostorov, ki razvijajo interdisciplinarni pristop k trajnostnemu razvoju, saj kreativno kombinirajo urbanizem, geografijo, umetnost, znanost in lokalne iniciative.

Na tej turi boste spoznali Ljubljano z ekološke perspektive. Predstavljenih bo več prostorov, ki razvijajo interdisciplinarni pristop k trajnostnemu razvoju, saj kreativno kombinirajo urbanizem, geografijo, umetnost, znanost in lokalne iniciative. Med njimi sta Steklenik, galerija za zvok, bioakustiko in umetnost, ki domuje v vzhodnem krilu Rastlinjaka Tivoli in Krater, začasni produkcijski prostor, ki je vzniknil iz opuščenega, kraterju podobnega gradbišča v bližini mestnega jedra. Mestna občina Ljubljana ter številne okoljske nevladne organizacije in mala podjetja v prestolnici neumorno razvijajo skupnostne rešitve za pereče okoljske probleme. Ljubljana je tako polna zelenih površin, tekaških in kolesarskih stez, pitnikov s pitno vodo, urbanih vrtičkov in urbanih čebeljih panjev, ne manjka pa ji tudi inovativnih umetniških iniciativ, ki povezujejo lokalne skupnosti v skupne javne programe in prostore. Poleg odkrivanja teh dragocenih, okolju prijaznih kotičkov mesta, pa boste slišali tudi kakšno kritiko, predlog za izboljšavo in pogled na to, kako se v Sloveniji spopasti s podnebnimi spremembami.

Ogled je nastal kot plod sodelovanja med društvom za sonaraven razvoj Focus, ekološko podjetnico in blogerko Sabino Čarman ter zavodom Urbana Vrana.

Kolofon
Fotografija: projekt Ptich
Produkcija: zavod Urbana Vrana, 2021
V sodelovanju z: Cona, zavod za procesiranje sodobne umetnosti
v okviru fesitvala: Sound Walk City · prelude

Pobudnik Sound Walk City · prelude je platforma walk · listen · create v sodelovanju z zavodom Cona. Producent festivala v Ljubljani je zavod Cona, galerija Steklenik.

@