Galerija za zvok, bioakustiko in umetnost / Gallery for sound, bioacustics and art

David Rothenberg: Delavnica o medvrstnem zvočnem ustvarjanju

uvodno predavanje / sreda, 3. maj, od 10.00 do 11.00
delavnica / sobota, 6. maj, od 10.00 do 14.00
zbirno mesto: Trg Prekomorskih brigad 1, Ljubljana

Delavnica je namenjena profesionalnim glasbenikom_cam (vokalistke_i in/ali akustične_i instrumentalistke_i). Cilj delavnice je predstavitev področja medvrstne glasbene improvizacije med človekom in drugimi nečloveškimi živalskimi vrstami.

 

Sodelujoče_i umetnice_ki bodo pod vodstvom mednarodno priznanega klarinetista Davida ROTHENBERGA, in skupaj s prebivalkami_ci naravnega okolja, ustvarjale medvrstno zvočno improvizacijo. Tekom delavnice se bodo udeleženke_ci seznanile_i z idejo sensibilizacije za izvedbo medvrstnih zvočnih dogodkov ter pozornega in čuječega poslušanja in sodelovanja z nečloveškimi živalskimi vrstami. Prav tako bodo predstavljena tudi etična pravila medvrstnega ustvarjanja, ki temeljijo na spoštljivem odnosu do drugih živalskih vrst, ki jih dojemamo kot samostojne osebnosti, s svojimi lastnimi željami in potrebami po raziskovanju kot tudi odmiku iz stresnih situacije.

Delavnica je bila del spremljevalnega programa projekta Eduardo RAON, David ROTHENBERG in Tea VIDMAR: AnimotMUZIK.

Foto: Matej TOMAŽIN, arhiv CONA.

David ROTHENBERG je glasbenik, skladatelj in pisatelj. Kot ugledni profesor predava filozofijo in glasbo na Inštitutu za tehnologijo v Newarku v New Jerseyu. Ukvarja se s preučevanjem odnosa človeka do narave ter z zvoki nečloveških živali, ki jih obravnava kot glasbene. Je eden od glavnih ustvarjalcev na področju medvrstne glasbe, znan po svojih glasbenih improvizacijah z živalmi, zlasti pticami, insekti in kiti. 

Projekt podpirata Ministrstvo za kulturo Republike Slovenija in Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulturo.

                   

@