Galerija za zvok, bioakustiko in umetnost / Gallery for sound, bioacustics and art

Colin Black: Zvočni sprehodi

delavnica s pomočjo umetniške terapije
torek, 14. 6. 2022 ob 17.00 (trajanje 3 ure)
izhodišče: Švicarija MGLC
Delavnico vodi dr. Colin Black (kandidat za mag. umetniške terapije PEF UL) z raziskovalno asistentko Tejo Blatnik

Prosim upoštevajte, da z udeležbo na tej delavnici pritrjujete, da se strinjate s sodelovanjem v raziskovalnem projektu, ki ga vodi dr. Colin Black, katerega namen je raziskati, kako je mogoče elemente zvočnih sprehodov uporabiti za pomoč pri procesu zdravljenja.

obvezne prijave na info@cona.si, do 12.6.2022
Delavnica bo potekala v angleškem jeziku, končno število udeležencev je 8

*Del spremljevalnega programa razstave Colin Black: Triangulacija

Z delavnico bodo udeleženci_ke dobili priložnost, da skozi pripovedovanje z različnimi pristopi svobodno raziskujejo svojo identiteto v kontekstu kraja. Zvočni sprehod kot terapevtski pristop, razvijajoč čuječnost, v kateri se udeleženci osredotočajo na intenzivno zavedanje čuta za sluh in povezanost s krajem, medtem ko čutijo trenutek, predstavlja polje razmišljanja. Udeležence_ke se v premisleku spodbuja k interpretaciji izkušenj, s katerimi osvojijo zvočni zemljevid svojih doživljanj. Cilj je raziskati bioakustični zemljevid posameznika in spoznati proces njegovega poglabljanja vase, v povezanost z okolico, drugimi in širšo skupnostjo.

Dr. Colin Black je mednarodno uveljavljen zvočni umetnik, ki je leta 2015 prejel nagrado newyorških festivalov za najboljšo zvočno umetnost, nagrado Prix Italia 2003 (najboljše komponirano delo) in se uvrstil v ožji izbor kot finalist na Prix Phonurgia Nova (Francija), Prix Marulić (Hrvaška), Grand Prix Nova (Romunija) in nagrade APRA Professional Development Awards (Avstralija). Black je prejel več nacionalnih in mednarodnih naročil za ustvarjanje inovativnih zvočnih instalacij v Avstraliji, ZDA in po Evropi. Blackov kuratorski prispevki vključujejo mednarodne festivale/izložbe nagrajenih avstralskih akustičnih umetnosti in radijske umetnosti.

@