Galerija za zvok, bioakustiko in umetnost / Gallery for sound, bioacustics and art

AnimotMUZIK – Mauricio Valdés San-Emeterio, kitara/elektronika

Torek, 11. junija 2019 ob 19.00

Improvizacija in interakcija na osemkanalno skladbo INSECTA Cantata skladatelja Braneta Zormana v okviru zvočne razstave AnimotMUZIK I čezvrstni glasbeni cikel

Zoomuzikološki cikel je zvočno raziskovanje, ki sodelujoče umetnike in umetnice spodbuja k interakciji ter ustvarjanju z nečloveškimi živalmi. V posameznem sklopukoncertnih večerov bo več različnih glasbenikov improviziralo na isto skladbo, ustvarjeno iz zvokov in glasbe nečloveških živali.

Mauricio Valdés San-Emeterio je improvizator, skladatelj, oblikovalec medijskih sistemov in kustos glasbe. Svojo kariero je razvil na različnih umetniških področjih s posebnim poudarkom na akustični, elektroakustični in eksperimentalni glasbi. Njegov katalog vključuje dela za en instrument, ansambel, mešane medije, vodeno improvizacijo, instalacijo, performans, film in različne uprizoritvene umetnosti. Kot oblikovalec medijev je delal na aplikacijah za interakcijo v realnem času. Njegov cilj je v bližnji prihodnosti vzpostaviti neodvisen, zvočno-raziskovalni studio za preučevanje, izvajanje in raziskovanje večkanalne zvočne interakcije.

@