Galerija za zvok, bioakustiko in umetnost / Gallery for sound, bioacustics and art

Amanda Gutiérrez: Sono-soro[walks]

Zvočni sprehod, 60 min
Torek, 3. oktober, ob 20.30 in 21.30
Galerija ŠKUC

Obvezna prijava

Razstava
Del 29. festivala Mesto žensk

Otvoritev: torek, 3. okt. 2023, ob 20.00, trajanje razstave do 14. okt.
Galerija ŠKUC

Foto: Carla Motto.

Serija Sono-soro[walks] raziskuje raznolikost izkušenj žensk in pripadnic_kov LGTBQ+2 skupnosti med nočnim sprehajanjem. Sonosoro[walks] predstavlja kolektivno izkušnjo nočnega sprehoda, ki sledi zvočni partituri, premišljeni in zasnovani na skupinski delavnici.

Glavni cilj projekta je povezati različne feministične avtonomije, ki se ukvarjajo s političnimi akti kolektivnega poslušanja in zvočenja. Sonosoro[walks] vabi k sodelovanju ženske in pripadnice_ke LGTBQ+2 skupnosti, da skupaj ustvarijo lokacijski (site-specific) AR zvočni sprehod. Pot in geolokacija, ki ju bodo udeleženke_ci izbrali, bosta odraz njihovih osebnih izkušenj in vezi z Ljubljano.

Publiko vabimo na premiero skupnega nočnega zvočnega sprehoda in poslušanja, ustvarjenega na platformi Echoes.

Amanda Gutiérrez (1978, Mexico City) se v svojem raziskovanju političnega poslušanja in študij spolov osredotoča na prakse zvočnega sprehajanja. Gutiérrez, sicer diplomantka scenografije na National School of Theater, z uporabo različnih digitalnih orodij preučuje avralne (slušne) plasti vsakdanjega življenja in kolektivne identitete. Magistrirala je iz medijskih in uprizoritvenih študij na SAIC (School of the Art Institute of Chicago).

Zvočni sprehod je nastal v koprodukciji s festivalom Mesto žensk, ob finančni podpori Univerze Concordia.

@