Galerija za zvok, bioakustiko in umetnost / Gallery for sound, bioacustics and art

Alisa Oleva: Listening for change

Urbani zvočni sprehod
Četrtek, 15. 9. 2022, ob 17:30
Zbirno mesto: Cukrarna (zvočni sprehod bo izveden tudi v primeru dežja)
Obvezna prijava: info@cona.si
Trajanje: 1 h

Foto: Matej TOMAŽIN, arhiv CONA.

Arheologijo in koreografijo urbanega zvočnega studia Alise Oleve zaznamujejo površine, sledi, meje, intervali, tišine, podhodi in razpoke. Z zvočnimi sprehodi, obliko umetnostnega izraza in hkrati umetnostno metodo raziskovanja sodobnih družbenih stvarnosti, med poslušalce, obiskovalce in ritmične gibalce vnaša vpraševanje o odnosu do urbanega, do ravnanja z izginjajočo naravo ter vloge posameznika in družbe v procesu očiščevanja čutov. Temelje njenega snovanja predstavljata zmožnost misliti in ustvarjati pogoje renaturalizacije in razvoja zvočne hoje kot rituala.

To je povabilo na skupinski sprehod po ljubljanskih ulicah, na katerem se bomo osredotočili na zvočne krajine, na prisotne in odsotne zvoke. Začeli bomo s skupno vajo uglaševanja, nato pa se bomo kot skupina v tišini odpravili na sprehod po poti, ki sem jo pripravila za vas, in se povsem posvetili poslušanju. Sprehodu bo sledil pogovor.

Alisa OLEVA (VB) obravnava mesto kot svoj studio in urbano življenje kot material za preučevanje urbane koreografije in arheologije, sledi, površin, mej in popisov, intervalov in tišin, prehodov in razpok. Rezultat njenih projektov so številne interaktivne situacije, performansi, gibalne partiture, osebna in intimna srečanja, parkour, walkshop delavnice in zvočni sprehodi.

Nasvet: Sprehod se izvede v vsakem vremenu, primerna obleka in obutev.

@