Galerija za zvok, bioakustiko in umetnost / Gallery for sound, bioacustics and art

Colin Black: Triangulacija

razstava 8-kanalne zvočne instalacije
7.6. – 5.7.2022
MGLC, Švicarija
MGLC, Švicarija gosti delo Triangulacija, ki pripada programu galerije Steklenik

torek, 7.6.2022 ob 20.00 – otvoritev in zvočni dogodek v živo

Colin Black z novim umetniškim delomTriangulacija raziskuje zvočne trigonometrije akustične ekologije, ki izpodbija naše klasične predstave o kotih in razdaljah med izbranimi mesti. Zvočno delo in instalacija bosta temeljita na zakonih trigonometrije – z nivoja zvoka, krajine in zemljevida – z namenom prikazati nestabilnost in krhkost tega navidez statičnega geolokacijskega odnosa.

Od zvokov arktičnega kroga do puščave in številnih drugih akustičnih ekologij, ki jih najdemo med temi trigonometričnimi točkami, je cilj umetnika ustvariti novo geolokacijsko delo, ki bo raziskovalo ponovno kontekstualizacijo prostora in krajev, ki niso stabilni, temveč v stalnem medsebojnem toku, in ki jih je treba redno ponovno analizirati in artikulirati.

Cilj metode dela s trigonometrijo je preoblikovati pojem izolirane lokalne ekologije, da bi ponovno konceptualizirali lokalno kot dinamičen integralni element, ki je tesno povezan z drugimi globalnimi okolji. Zvočna trigonometrija bo združena z akustičnimi lokacijskimi zapisi, ki postopno in subtilno razkriva človeško dejavnost in posege v te prostore. Namen umetniške raziskave je osredotočiti se na vseprisotnost antropocena, upodobljenega skozi spreminjajoče se perspektive različnih akustičnih ekologij.

@