Galerija za zvok, bioakustiko in umetnost / Gallery for sound, bioacustics and art

Ledeni planeti (7+)

Simon Macuh: Ledeni Planeti (7+)
Delavnica za otroke 7+
Delavnica in kratek vpogled v obdelave ledu in razmislek o odnosu do našega planeta.
Sobota, 26.1.2019 ob 12.00
vstopnina 4,00Eur

spremljevalni dogodek razstave Amper-o-mat, bepleep, OR poiesis, Boštjan Perovšek, Bojana Šaljič Podešva, Brane Zorman: DrobljenjeLEDU

Na delavnico pridite oblečeni v oblačila, ki jih lahko umažete s kakšno barvo, hkrati pa naj bodo tudi topla in udobna. Delavnica bo potekala na prostem, če bodo pogoji za to primerni.

Ob planetih z imeni, obstajajo tudi številni drugi, ki nimajo imen. Ob pogovoru o znanih planetih bomo skupaj z udeleženci iz raznobarvnih ledenih krogel ustvarjali samosvoje planete. Otroci se bodo lahko pod mentorskim vodstvom preizkusili v različnih kiparskih tehnikah obdelave ledu (dolbljenje, raztapljanje, lomljenje, razbijanje ipd.), s katerimi bodo ustvarili unikatne planete. Ker pa so planeti del vesolja, njihova podoba še zdaleč ni stabilna, kar bomo izkusili ob opazovanju izginjanja ustvarjenih planetov.

Na koncu delavnice bomo ledene planete potopili v vročo vodo, v kateri se bodo počasi talili, dokler ne bodo povsem izginili, njihove različne barve pa se bodo pa bodo obarvale tekočino in se pomešale v enoten odtenek.

Delavnica je dobra priložnost za razmišljanje o usodi našega modrega planeta in o človeškem odnosu do njega.

@