Galerija za zvok, bioakustiko in umetnost / Gallery for sound, bioacustics and art

drobljenjeLEDU / pred dogodek

Četrtek, 17. 1. 2019 med 22.40 – 23.00
V sklopu praznovanja– poslušajte program ARS in satelite EBU mreže
ARS – 3. program Radia Slovenije in Ars Acoustica EBU
Amper-o-mat, beepblip, Boštjan Perovšek, Bojana Šaljič Podešva, OR poiesis in Brane Zorman: drobljenjeLEDU
zvočni dogodek v živo

Izvedba zvočne kompozicije v živo, s katero se Cona v sodelovanju z ARS – 3. program Radio Slovenija in izbranimi umetniki vključuje v praznovanje rojstnega dneva umetnosti Art’s Birthday 2019.

Zvočni umetniki razpirajo svoje posnetke ledenih zimskih krajin in njihovih postopnih ali nenadnih sprememb. Na podlagi dogovorjene zvočne strukture, bodo med seboj sicer izjemno raznoliki zvočni umetniki izvedli skupinski dogodek v živo. Nastala bo edinstvena kompozicija bližne in oddaljene zimske krajine. Četudi ta prvenstveno evocira tišino in tako ustvarja pogoje za občutljivost senzorike, pa je tudi ta prepolna raznovrstnih zvočnih ambientov. Zvoki, ki režejo tišino. Še posebej takrat, ko se zaradi naravnih procesov zgostijo v lom ledu.
Hkrati so prav ti zvoki tudi tisti, ki razpirajo številna vprašanja o atmosferi, podnebnih spremembah, ekologiji in zvočni ekologiji in poslušalca senzibilizirajo preko zvočnega medija. Ta spekter akustike zimske zvočne krajine pod drobnogled postavijo zvočni umetniki kompozicije drobljenjeLEDU, ki bo razstavljena v Stekleniku (26.1. – 3.3. 2019).

@