Galerija za zvok, bioakustiko in umetnost / Gallery for sound, bioacustics and art

Alisa OLEVA: Listening In / Listening Out

Urbani zvočni sprehod, zvočno mapiranje
Petek, 16. 9. 2022, ob 16:00
Zbirno mesto: Cukrarna
Obvezna prijava: info@cona.si
Trajanje: 1 h

Foto: Alisa OLEVA, arhiv CONA.

Zvočni sprehod se osredotoča na spremljanje čutnih zaznav in njihovo povezanost, odvisnost in soodnosje med posameznikovo notranjostjo in zunanjim okoljem. Iskanje ritualov v procesu samo-zaznavanja in zaznavanja okolja brez primesi naučenega, družbeno sprejemljivega vedenja sledi spontani zaznavi notranjosti in zunanjosti slehernega bitja.

Kaj, če bi slišali manj? Kaj, če bi prisluhnili notranjim zvokom? Kaj, če bi se mesto zdelo bolj oddaljeno? Kaj, če bi zaprli oči? To doživetje sprehajanja in poslušanja v dveh delih nam bo omogočilo, da izkusimo različne načine poslušanja sveta okrog sebe ter vzpostavimo povezave in odnose z okoljem zunaj. Na koncu bomo sprehod mapirali in se o njem pogovorili.

Alisa OLEVA (VB) obravnava mesto kot svoj studio in urbano življenje kot material za preučevanje urbane koreografije in arheologije, sledi, površin, mej in popisov, intervalov in tišin, prehodov in razpok. Rezultat njenih projektov so številne interaktivne situacije, performansi, gibalne partiture, osebna in intimna srečanja, parkour, walkshop delavnice in zvočni sprehodi.

Nasvet: Sprehod se izvede v vsakem vremenu, primerna obleka in obutev.

@